Home Huisje 93/ Number 93

Login Form KLM HUISJE 93

 

Op Maandag 8 oktober is het Nieuwste KLM huisje gepresenteerd in het Stadhuis van Leiden.

Het Siebold Huis in Leiden is het KLM-huisje nummer 93 geworden.

Het pand aan het Rapenburg 19 is bekend als het eerste Japan centrum van Nederland en is tegenwoordig een Japan Museum. Met het huisje onderstreept de KLM de goede betrekkingen met Japan, waarop wekelijks 18 keer wordt gevlogen.

Het SieboldHuis is een museum waar voorwerpen worden getoond die Philipp Franz von Siebold (1796-1866) tussen 1823 en 1829 heeft verzameld tijdens zijn verblijf op Deshima, de Nederlandse handelsnederzetting bij Nagasaki in Japan. Het fungeert ook als een museum van de Japanse cultuur.

Siebold was zeer geïnteresseerd in alle aspecten van de Japanse natuur en cultuur en zijn collectie is dan ook zeer divers. Het SieboldHuis heeft een vaste expositie van landkaarten, gesteente, dieren en planten, gebruiksvoorwerpen en kunst. Daarnaast bieden wisselende tentoonstellingen een gevarieerd programma van Japanse kunst.

Het monumentale huis is eigendom van de Staat (Rijksgebouwendienst) en bood vroeger onderdak aan het Kantongerecht.

  streetview icon streetview icon streetview icon streetview icon streetview icon streetview icon streetview icon streetview icon streetview icon streetview icon streetview icon streetview icon streetview icon streetview icon streetview icon streetview icon

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.